Informacija o pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci

Pon, 06. Maj. 2019.


U skladu a članom 28. stav (4) Zakona o javnim nabavkama BiH, ("Službeni glasnik BiH", br. 39/14), JU Muzej "Alija Izetbegović" objavljuje informaciju, da u skladu sa članom 21. stav (1) tačka c) Zakona o javnim nabavkama BiH, provodi pregovarački postupak bez objave obavještenja za nabavku, usluge štampanja zbirke ilustrovanih citata Alije Izetbegovića „Poruka sebi“ na bosanskom jeziku sa ponuđačem "Dobra knjiga" d.o.o. Sarajevo. Nabavka se vrši iz razloga zaštite eksluzivnih prava autora navedene knjige, a koju može provesti ponuđač "Dobra knjiga" d.o.o. Sarajevo. Tendersku dokumentaciju na uvid možete dobiti na adresi: JU Muzej "Alija Izetbegović", ul. Ploča br.2.

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.