KONKURS za izradu idejnog rješenja za suvenire Muzeja “Alija Izetbegović”

Pon, 18. Maj. 2020.


JU Muzej „Alija Izetbegović raspisao je Konkurs za izradu idejnog rješenja za suvenire Muzeja “Alija Izetbegović”.

Suveniri treba da budu odraz tradicije, multietničnosti, kulturno-istorijske i materijalne baštine Bosne i Hercegovine. Suvenir treba da bude izrađen prema ideji autora, sa opisom izrade, veličine, boje i materijala od kojeg će se proizvoditi. Za izradu se mogu koristiti različiti materijali, npr. metal, keramika, kamen, terakota, drvo, staklo, papir, plastika i slično.

Prijedloge treba dostaviti u roku od 30 (trideset) dana od dana objave na web stranici Muzeja “Alija Izebegović”.

Pravo učešća na Konkursu imaju sva pravna i fizička lica.

Kompletan tekst Konkursa možete preuzeti klikom OVDJE.

 

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.