Manifestacija "Mladi ljiljani" povodom Dana nezavisnosti BiH

Pon, 25. Feb. 2019.


Muzej „Alija Izetbegović“  srdačno Vas poziva na manifestaciju "Mladi ljiljani" u povodu 1.marta Dana nezavisnosti BIH u okviru koje će biti dodjeljene nagrade, zahvalnice i priznanja učenicima i škoalma koje se bile najuspješnije na našim interaktivnimr adionicama kao i na konkursu z anjabolji literarni rad. Ovim povodom Muzej će promovirati 5. Katalog učeničkih radova "Mladi ljiljani".

Počasni gost: član Predsjedništva BiH gdin.Šefik Džaferović

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.