Manifestaciji povodom Dana nezavisnosti BiH „Mladi ljiljani“

Sub, 24. Feb. 2018.


Ovim povodom Muzej će promovisati 4. katalog učeničkih radova „Mladi ljliljani“ kao i predstaviti stećak sa učeničke radionice „Bosanka vječnost“.

Muzej „Alija Izetbegović“  dodjeljuje nagrade, zahvalnice i priznanja učenicima, kao i školama koje su sudjelovale u radionicama. U školskoj godini 2017/18 aktivno učešće su imale 52 škole na interaktivnim radionicama  što je rezultiralo nastankom velikog broja jako kvalitetnih literarnih i likovnih radova koji će ovom prilikom biti dobiti zasluženo priznanje.

Učesnici programa:

  • Miodrag Trifunov – glumac,
  • Latif Močević – pjevač
  • Mirza Mušija – glumac

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.