Promocija knjige "Era nezavisnosti"

Pet, 21. Dec. 2018.


21.decembra 2018.godine u Muzeju "Alija Izetbegović" promovisana je knjiga “Era nezavisnosti“ autora Nursultana Nazarbajeva povodom 25. godišnjice od osamostaljenja Kazahstana. Promotori knjjige bili su ambasador Kazahstana u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori NJ.E.Tolezhan Barlybayev, počasni konzul Kazahstana u BiH Amel Dizdarević i prof. Hilmija Bajgorić. Počasni gost bio je ambasador Ruske Federacije u BiH NJ.E.Petar Ivancov.

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.