Svečano otvorena donatorska izložba u Gradskoj Vijećnici

Pon, 02. Dec. 2019.


Izložba će biti otvorena do kraja decembra u Vijećnici. Slobodan je ulaz i svi zainteresirani mogu doći pogledati djela, te izvršiti rezervaciju i na taj način doprinjeti radu Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

U sarajevskoj Vijećnici večeras je otvorena donatorska izložba umjetničkih djela Međunarodne likovne kolonije “Moj bijeg u slobodu“. U okviru ove izložbe možete vidjeti 40 djela iz fundusa Muzeja 'Alija Izetbegović', koja su nastala u rasponu od sedam godina, od 2013. do 2019. godine, u okviru Međunarodne likovne kolonije 'Moj bijeg u slobodu', koja se svake godine tradicionalno odvija u Počitelju. Izložba će biti otvorena do kraja decembra u Vijećnici. Slobodan je ulaz i svi zainteresirani mogu doći pogledati djela, te izvršiti rezervaciju i na taj način doprinjeti radu Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

 

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.