U ponedjeljak 18. maja, ponovo otvaramo naša vrata

Pon, 18. Maj. 2020.


Federalni štab civilne zaštite je na jučerašnjoj sjednici stavio van snage dosadašnju naredbu kojom se privremeno obustavlja rad kina, muzeja, pozorišta, koncertnih dvorana, umjetničkih galerija, javnih bazena i kupališta, sportskih i rekreacijskih centara i sl.

U skladu s tim, obavještavamo javnost da će vrata Muzeja “Alija Izetbegović” za naše posjetitelje ponovo biti otvorena od ponedjeljka, 18. maja 2020. godine. Muzej će raditi će prema ranije utvrđenom rasporedu radnog vremena. Od ponedjeljka do petka Muzej će biti otvoren od 10.00 do 18.00 sati te subotom od 10.00 do 15.00 sati.

"Ono što naše angažiranje i našu borbu čini ljudskom i razumnom, ono što joj daje pečat odmjerenosti i smirenosti, to je uvjerenje da konačni izhod svega nije u našim rukama. Naše je da nastojimo i djelujemo, rezultat je u Božijim rukama", riječi su Alije Izetbegovića.

Radujemo se novim susretima. Očekujemo Vašu posjetu!

ALIJA IZETBEGOVIĆ

ŽIVOTOPIS

  POGLEDAJ  

IZDANJA MUZEJA

IZDAVAŠTVO

  PROČITAJ  

VIRTUAL TOUR

360°

  POSJETI  

suvenirnica

SUVENIRNICA

ONLINE SHOP

MUZEJSKA POSTAVKA

Stalna muzejska postavka smještena je u kulama Ploča i Širokac. U kuli Ploča prikazan je,   hronološki kroz tekst i fotografije, život Alije Izetbegovića kao političara i državnika. U kuli  Širokac, muzejska postava posvećena je Aliji Izetbegoviću kao Vrhovnom komadantu i  organiziranju odbrane od agresije na BiH.

 

ISTRAŽIVAČKO - DOKUMENTACIONI CENTAR 

Nastao u savremeno doba, Muzej „Alija Izetbegović“ na moderan način daje odgovore na pitanja postavljena u prošlosti, ali postavlja i temelje za budućnost. Svojim objektivnim i naučnim pristupom Muzej potiče mlade intelektualce i istraživače da stručno pristupe pisanju historije. 

 

EDUKACIJA 

Edukativni programi u Muzeju namijenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola  i uključuju stručna opća i tematska vodstva stalne muzejske postavke, interaktivne školske radionice, objavljivanje pedagoško-edukativnih izdanja, predavanja, programe obilježavanja značajnih historijskih datuma, te niz drugih.